Bine ati venit in Zaniland, unde totul e magie!
Close
Lumea lui Mihu SRL 0736.936.133
Pentru comenzi mai mari de 200 RON transportul este GRATUIT prin curier.

Cuprins:

1. Povestea din spatele acestei edituri
2. Pentru cine sunt potrivite aceste carti ?
3. Care sunt principalele caracteristici ale acestora ?
4. De ce ar trebui sa alegem acest tip de carte pentru micut ?
5. Recomandarile noastre

Cartile cu sunete, potrivite din jurul varstei de un an, pe diferite teme. Vin in intampinarea curiozitatii naturale a copiilor, faciliteaza cunoasterea prin atragerea atentiei celor mici datorita ilustratiilor minunate si detaliilor fine.

Povestea din spatele acestei edituri

Fondate in 1973 de catre Peter Usborne, cartile Usborne au aparut ca o generatie complet noua de publicatii pentru copii, distractive, colorate si prietenoase. Inca de atunci, Usborne in sine a fost publicistul pe care copiii l-au adorat si pentru umorul si glumele sale.

Cartile Usborne au primit numeroase premii si au fost recunoscute de catre liderii in industrie pentru standardele de etica si siguranta.

Fondatorul afirma ca este posibil sa publicam fara nici un sacrificiu in privinta standardelor, carti de calitate, interesante si distractive la fel ca televiziunea, revistele si benzile desenate- alternative preferate de majoritatea copiilor.

Peter Usborne afirma ca ideea i-a venit in momentul in care sotia lui a ramas insarcinata; publicarea cartilor pentru copii i s-a parut din acel moment singurul lucru care avea sens, in materie de cariera.

De atunci cartile au fost create si scrise de autori si editori din Londra, Anglia si ilustrate de artisti din intreaga lume.

Dorinta a fost de a vinde cunostinte si de a sadi samanta cunoasterii ca abilitate distractiva in randul copiilor.

Provocarea cea mai mare a fost de a convinge copiii de scoala sa fie captivati de carti de specialitate. Insa tot fondatorul a reusit sa se puna in pielea copiilor, sustinand ca adultii sunt egalii copiilor, deci trebuie sa ne adresam lor din postura de egali.

Este cunoscut faptul ca, majoritatea copiilor prefera media decat cartile.

De aceea designul majoritatii cartilor este format din imagini vii colorate, texte scrise intr-un limbaj natural, mai pe scurt o carte care sa nu arate ca o carte ci mai degraba ca o revista.

Cartile sunt scrise de peste 70 de membri ai echipei si destinate tuturor grupelor de varsta.

Dar asa cum afirma Usborne, unele din cartile pentru copii sunt cele mai bune surse de informare si pentru adulti.

Pentru cine sunt potrivite aceste carti ?

Cartile cu sunete sunt perfecte atunci cand copilul incepe sa invete sunetele sau sa cunoasca mediul inconjurator.

Totodata pot fi extrem de distractive pentru copiii care au dificultati in a se concentra pe citit sau ascultat ceea ce li se citeste. Astfel se schimba dinamica, devenind deodata interesant si atractiv.

Unele carti cu sunete ajuta in invatarea corecta a limbajului si prountarea corecta.

Care sunt principalele caracteristici ale acestora ?

Transpun copiii in lumea de poveste si magie prin sunete si culori. In plus ofera copilului optiunea de a isi alege pe care buton sa apese pentru a vedea ce urmeaza.

Stimuleaza gustul pentru lectura, chiar daca in joaca; cel mic se obisnuieste cu cartile si invata sa le iubeasca si sa le vada ca pe ceva amuzant si distractiv.

Cartile cu sunete pot fi o idee grozava de a tine copiii ocupati in calatorii, pe drumurile lungi sau cand nu mai au rabdare. O alternativa grozava comparativ cu folosirea tehnologiei.

De ce ar trebui sa alegem acest tip de carte pentru micuti ?

Multi copii invata despre lume inca de la cele mai mici varste, iar o carte cu sunete poate fi un mod de a introduce lumea minunata a povestilor si a lumii care ne inconjoara.

La cele mai mici varste se consolideaza primele etape ale vorbirii si comunicarii. O carte cu sunete poate ajuta la bazele unei dezvoltari emotionale solide, oferind informatii diverse si cultivand abilitatile de ascultare si vorbire.

Pot fi carti cu sunete si onomatopee pentru bebelusi sau carti cu sunete pentru copii mai mari, dar indiferent de varsta se vor distra cu siguranta cu acest tip de carti.

Unele carti cuprind primele litere, povesti, sunete ale animalelor sau cantece, pe care le vor memora mult mai usor.

In plus expunerea la stimuli vizuali si auditivi contribuie la dezvoltarea cognitiva a micutilor, intr-un mod distractiv si captivant.

Totodata ajuta copilul sa recunoasca sunete si cuvinte si sa isi cultive abilitatile de comunicare.

Starnesc curiozitatea si imaginatia oferind informatii despre lumea inconjuratoare inca de timpuriu.

Ajuta si in intelegerea unor cuvinte sau fraze mai lungi si complexe, tinand cont ca limba romana nu este tocmai usoara.

Micutii sunt fascinati de aceste carti, datorita butoanelor sonore si sunt incatati de melodii si sunete. Toate acestea stimuleaza memoria si atentia copiilor.

In plus copiii vor vorbi mai repede si mai corect si isi vor dezvolta un vocabular mai bogat.

Recomandarile noastre

Lumea povestilor este extraordinara si captivanta.

Ne plac povestile si cand crestem nu doar cand suntem mici, pentru ca stim ca povestile sunt o poarta catre tot ce e mai frumos in viata.

Chiar daca sunteti ocupati ca adulti sau nu aveti energie seara pentru lectura, puteti opta pentru o carte cu sunete, sau cu povesti si va veti aminti cat de mult va placea sa ascultati povesti la radio sau pe caseta cand erati mici.

Cartile pot fi distractive; in timp ce se joaca cu carti muzicale copiii dobandind abilitati importante in ceea ce priveste limbajul. Tocmai de aceea sunt recomandate inca de la cele mai mici varste.

mai mult
Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.