Cuprins:
1. Ce este un anti-odorant ?
2. Care sunt principalele beneficii ?
3. Care sunt ingredientele de baza?
4. Care sunt ingrediente care pot fi daunatoare pentru organism
5. Cum se aplica pe piele?
6. Eficienta in timp
Axilele sunt considerate zone problemă atunci când e vorba de standardele de frumusete.
Principalele probleme sunt indepartarea parului nedorit si eliminarea mirosului neplacut, tocmai de aceea foarte multe persoane folosesc produse care nu sunt deloc sanatoase.
Companiile producatoare cauta sa rezolve problema aceasta pentru toate varstele, categoria deodorantelor fiind o industrie separata. In ultimul timp din fericire din ce in ce mai mult industria beauty se indreapta spre solutii sustenabile si produse fara multe ingrediente chimice si fabricate in mod etic.
Consumatorii se aliniaza noilor standarde prietenoase cu mediul si treptat tind sa inlocuiasca produsele preferate vechi cu alternative cat mai naturale, si chiar mai eficiente, pentru a evita poluarea mediului; in cazul deodorantelor- variantele de deodorant natural sau anti odorant.
Ce este un anti-odorant ?
Anti odorantele sunt produse naturale, care nu contin parabeni, parfum, alcool, nanoparticule, plastic, materiale petrochimice, sau alte chimicale ale caror nume sunt greu de citit pe prospectul cosmeticelor.
Contin insa ingrediente de tipul micro particule de argint care au scopul de a neutraliza bacteriile si a opri mirosul neplacut. Insa nu opresc transpiratia- la fel cum fac antiperspiratele.
Testele realizate pe asemenea produse in privinta eliminarii bacteriilor au concluzionat ca anti odorantul neutralizeaza de doua ori mai multe bacterii decat antiperspirantele clasice, fiind eficiente in eliminarea mirosului neplacut pentru cateva zile pana la o saptamana.
Care sunt principalele beneficii ?
Pentru persoanele care folosesc lama pentru indepartarea parului de la axila, riscul de iritatii sau infectii poate fi mai mare, potrivit medicilor.
De aceea un motiv in plus pentru a alege un deodorant natural este sa iti faci pielea mai fericita,pe langa a alege un produs prietenos cu mediul.
Mai ales daca ai pielea sensibila, poate fi un bonus in rutina de ingrijire a pielii.
Un alt avantaj este ca ajungi sa folosesti o cantitate mai mica de produs, deci uneori nu va fi nevoie sa reaplici zilnic anti odorantul, ceea ce inseamna ca anti odorantul se va termina in cateva saptamani sau chiar luni.
Oamenii de stiinta sustin ca alternativele naturale ajuta corpul in sustinerea unui miros natural care nu este neplacut, permitand corpului sa transpire fara miros neplacut, ceea ce este un mare plus, transpiratia fiind necesara pentru eliminarea toxinelor acumulate.
Spune adio deodorantului zilnic, pe care poate uiti sa il aplici dimineata, sau inainte de sport, sau imediat dupa dus.
Pe langa faptul ca anti odorantul este natural, efectul sau rezista pana la o saptamana, deci poti face sport, te poti epila si nu va diminua eficienta.
Plus factorul mediu, pentru ca nu contin plastic, inclusiv ambalajul fiind eco friendly, din materiale biodegradabile.
Pe langa acestea sunt vegane si nu sunt testate pe animale, aspect foarte important in industria cosmetica. Si din fericire consumatorii sunt din ce in ce mai atenti la acest aspect.
Care sunt ingredientele de baza?
Argint (pur): argintul este un compus din multe produse cosmetice. Anti odorantul foloseste particule de argint suficient de mari incat sa nu patrunda in piele, fiind 99,9% pur.
Efectul este antibacterian natural, inhiband astfel dezvoltarea bacteriilor, care sunt responsabile pentru mirosul neplacut al transpiratiei.
Ulei de cocos: uleiul de cocos 100% pur ofera textura usor de aplicat si pentru ca nu se dizolva in apa, chiar daca faci baie sau dus sau transpiri, pastreaza pielea supla si moale.
Ulei de castor: din planta Ricinus communis, numit si ulei vegetal de castor, care este folosit de oameni de foarte mult timp, inca din perioada Egiptului antic, in scop medical.
Pentru ca nu se dizolva in apa face produsul usor de aplicat si pastreaza pielea catifelata si elastica.
Oxidul de zinc: care se obtine topind zincul, obtinand astfel o pudra fina alba. Acesta se asigura ca pielea este curata si protejata.
Se regaseste adesea si in produsele emoliente pentru bebelusi, fiind delicat cu axilele, pe care le mentine curate si ingrijite.
Ulei de migdale: uleiul de migdale este bogat in acizi grasi, cum este acidul oleic si linoleic, ceea ce face ca uleiul sa ingrijeasca in mod delicat pielea. In plus la fel ca celelalte uleiuri, nu se dizolva in apa de aceea este usor de aplicat pe piele. In plus este benefic pentru pielea uscata sau sensibila.
Argila minerala: argila minerala este de provenienta vulcanica, mai exact in momentul in care apa intra in contact cu roca vulcanica, fiind bogata in ingrediente minerale benefice.
Argila minerala ofera consistenta produsului, pentru a il face usor de aplicat pe piele. Practic ofera textura de crema, hidrateaza pielea dar ofera si textura suficient de consistenta.
Emulsifiant vegetal: este un emulsifiant natural, obtinut din glicerina si acid stearic, de origini vegetale. Acest ingredient asigura ca celelalte ingrediente se omogenizeaza, pentru a rezulta o crema usor de aplicat indiferent de temperaturi.
Ceara Caranuba: ceara naturala extrasa din planta cu acelasi nume. Are rolul de a oferi fermitate si a nu se dizolva in apa. Se asigura ca produsul nu este foarte lichid, mai ales la temperaturi mari.
Care sunt ingrediente care pot fi daunatoare pentru organism
Deodorantele si antiperspirantele clasice abunda in ingrediente daunatoare sanatatii. Iata cateva dintre ele, pentru a sti ce sa eviti:
Aluminiu: este responsabil cu infundarea porilor si prevenirea transpiratiei.
Expunerea la aluminiu a fost asociata cu bolile degenerative cerebrale (Alzheimer) si in plus afecteaza nivelul de estrogen.
Iar cand estrogenul in corp nu este procesat corespunator apare riscul de cancer la san si prostata.
Parabeni: sunt folositi in multe ingrediente cosmetice, avand rol de conservant, insa este unul din ingredientele cele mai daunatoare.
Uneori este perceput de corp ca fiind estrogen, ceea ce dezechilibreaza balanta naturala a corpului.
Stearati: sunt aditivi care faciliteaza procesul de productie insa au potential cangerigen.
Triclosan: este clasificat ca fiind pesticid, dar totusi e prezent in majoritatea deodorantilor.
Omoara bacteriile in procesul de productie si in contactul cu pielea umana. In contact cu apa in schimb emana un gaz foarte toxic.
Propilen Glicolul: este un ingredient chimic care daca este folosit zilnic afecteaza sistemul nervos central, inima si ficatul.
Totodata poate irita pielea sensibila, si este daunator chiar si in procent de 2% iar majoritatea deodorantelor contin aproape 50% propilen glicol.
Etalonamine (TEA, DEA): sunt substante chimice care pot patrunde in piele si afecta ficatul si rinicii. Sunt atat de daunatoare incat au fost interzise in Europa datorita potentialului cancerigen.
Coloranti artificiali: multi inalbitori si coloranti artificiali din deodorante pot cauza reactii alergice si pot conduce la cancer.
Intotdeauna citeste etichetele produselor cosmetice inainte sa le cumperi, si daca nu cunosti denumirea unora, cauta pe internet si verifica daca sunt sigure pentru sanatate.
Cum se aplica pe piele?
Daca ai folosit toata viata deodorant sau antiperspirant traditional, corpul tau s-a obisnuit cu aplicarea frecventa. Insa anti odorantul functioneaza diferit, si poate ca iti va lua ceva timp sa te obisnuiesti cu aplicarea.
Insa cu cateva ponturi utile, vei invata cum sa procedezi si sa te bucuri de eficienta si siguranta pentru sanatate.
Nu aplica prea mult: chiar daca flaconul este mic, este gandit pentru a ajunge pentru 6-7 saptamani, fiind foarte concentrat. Ai nevoie de o cantitate foarte mica de fiecare data.
Spala-te bine la axila cu sapun, usuca pielea si aplica o cantitate echivalenta a unui bob de mazare.
Si aminteste-ti ca nu este nevoie sa aplici mai mult de atat! Pentru ca este foarte usor de aplicat.
Descopera frecventa aplicarii: testeaza pana descoperi eficienta in cazul tau si numarul de zile de eficienta. In medie unele persoane aplica la 3 zile, insa fiecare in functie de propriul corp descopera timpul optim.
Poti incerca daca esti la inceput o zi sa aplici si una nu, apoi sa extinzi cate o zi pentru a vedea cum functioneaza in cazul tau.
Haine curate: anti odorantul neutralizeaza bacteriile responsabile cu mirosul neplacut, insa nu il deghizeaza.
De aceea hainele deja purtate si transpirate trebuie schimbate.
Tricourile sau camasile este bine sa fie curatate si igienziate de fiecare data, si calcate cu fierul de calcat fierbinte pentru a distruge toate bacteriile, inainte de a te imbraca cu ele.
Detox: transpiratia este importanta pentru corp, de aceea anti odorantul nu contine saruri care sa blocheze glandele sudoripare.
Deodorantele obisnuite contin aluminiu si bicarbonat de sodiu care pot dezechilibra procesul transpiratiei si eliminarea toxinelor in exces.
Asa ca dupa primele folosiri poate ai senzatia ca transpiri mai mult pentru o scurta perioada de timp, dar acest efect se diminueaza odata cu trecerea timpului si folosirea constanta.
Daca nu esti sigura, foloseste anti odorantul in weekend, astfel incat sa vezi cum se pliaza pe corpul tau, si apoi foloseste si in timpul saptamanii.
Eficienta in timp
Daca iti doresti eficienta in timp, afla ca anti odorantul in mod magic este eficient pentru 3 pana la 7 zile.
Asta inseamna axile cu miros natural, fara ingrediente chimice si parfumuri.
Daca esti adeptul solutiilor naturale, si cauti sa iti protejezi pielea si zona axilei, incearca anti odorantul.
Mai ales daca vrei sa sustii mediul si cauti solutii si alternative cosmetice favorabile.
Cu cat mai mult timp folosesti anti odorantul cu atat mai putine sanse sunt ca bacteriile sa revina.
Deci incepe aplicarea odata la doua zile si verifica durata de functionare intre aplicari pentru a vedea care este durata de timp potrivita pentru tine.
Pe langa toate aceste beneficii anti odorantul pastreaza hainele frumoase si ca noi pentru mai mult timp fara a lasa pete in zona axilei datorita compusilor de aluminiu, ceea ce inseamna ca pe termen lung te ajuta sa economisesti.
Asa ca fa alegeri potrivite pentru corpul tau si sanatatea ta incepand chiar de azi!
Afișez toate cele 9 rezultate
-
-
Nuud Stick – 65 ron
65,00 lei -
Nuud wholelottanuud un tub la 40 ml
100,00 lei -
Nuud smartpack
Prețul inițial a fost: 125,00 lei.110,00 leiPrețul curent este: 110,00 lei. -
Travel pack cu pouch
Prețul inițial a fost: 149,00 lei.110,00 leiPrețul curent este: 110,00 lei. -
Nuud smartpack black
125,00 lei -
Nuud family pack
200,00 lei -
Nuud wholelottanuud set de 3 tuburi a 40 ml
Prețul inițial a fost: 275,00 lei.245,00 leiPrețul curent este: 245,00 lei.